Älykästä teknologiaa taloyhtiöiden kohonneisiin energiakustannuksiin

Tunesmart-palvelussa hyödynnettävä teknologia perustuu Suomessa kehitetyn tekoälyn algoritmeihin.
Tunesmart-palvelussa hyödynnettävä teknologia perustuu Suomessa kehitetyn tekoälyn algoritmeihin.

Pohjoismaiset rakennusautomaatioyritykset Fidelix Oy ja EcoGuard AB ovat tuoneet taloyhtiöiden saataville kiinteistön energiatehokkuutta parantavan Tunesmart-palvelun.

Taloyhtiöille suunnattu kiinteistön energiatehokkuutta parantava Tunesmart-palvelu on kehitetty vastaamaan taloyhtiöiden kasvaviin kaukolämmön, hoitovastikkeiden ja korjausvelan kustannuksiin sekä asumismukavuuden vaatimuksiin. Palvelu hyödyntää tekoälyn algoritmeja lämmityksenohjauksessa ja kiinteistön olosuhteiden modernia mittausteknologiaa.

Perinteisessä lämmityksessä haastavaa on ulkolämpötilan nopeat vaihtelut, kuten lämpimät päivät ja kylmät yöt, tuuliolosuhteet sekä odottamattomat pakkas- tai lämpöjaksot. Tunesmart ratkoo tämän haasteen tekoälyn algoritmeilla, jotka oppivat kiinteistön ja sen asukkaiden käyttäytymisestä sekä sääolosuhteista. Oppimansa datan perusteella algoritmit ennakoivat ja optimoivat lämmitystä oikeiden tarpeiden mukaan. Palvelu tuo lämmityksen, sisäilman ja vedenkulutuksen datan näkyväksi taloyhtiön päättäjille ja asukkaille.

Tunesmart-palvelun kautta taloyhtiön päättäjillä on algoritmien lisäksi saatavilla näkymä koko kiinteistön ja eri huoneistojen lämpötasapainoon 3D-mallinnuksen avulla. Samalla taloyhtiön asukkaat voivat seurata oman huoneistonsa sisäilman, lämmityksen ja vedenkulutuksen dataa sovelluksen kautta. Suomessa Tunesmart-palvelua edustaa EcoGuard Finland.

Lisätietoa EcoGuardin sivulta

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!