Vuoden sähkösuunnittelija on Sweco

RAKLIn tekninen johtaja Mikko Somersalmi luovutti Vuoden sähkösuunnittelijan kunniakirjan Swecon sähkötoimialayksikön johtaja Juha Mäkirinnalle, suunnittelujohtaja Niklas Lindille ja suunnittelujohtaja Jyri Renkolalle 31.8. Sähköisen talotekniikan rakennuttajawebinaarissa STULin toimistolla Espoossa. Kuva Sauli Norja.
RAKLIn tekninen johtaja Mikko Somersalmi luovutti Vuoden sähkösuunnittelijan kunniakirjan Swecon sähkötoimialayksikön johtaja Juha Mäkirinnalle, suunnittelujohtaja Niklas Lindille ja suunnittelujohtaja Jyri Renkolalle 31.8. Sähköisen talotekniikan rakennuttajawebinaarissa STULin toimistolla Espoossa. Kuva Sauli Norja.

RAKLI ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry valitsevat Vuoden sähkösuunnittelijan nostaen näin esiin esimerkillisesti toimivia sähkösuunnitteluyrityksiä ja sähkösuunnittelijoiden työn osaamisvaatimuksia.

Sweco on Suomen suurin rakennetekniikan osaaja ja myös yksi suurimmista talotekniikka- sekä arkkitehtitoimistoista. Lisäksi yritys on erittäin merkittävä teollisuus-, energia- ja ympäristöalojen sekä infra-, liikenne- ja kaupunkikehityshankkeiden suunnittelija sekä projektinjohdon, rakennuttamisen ja kestävän liiketoiminnan asiantuntija.

Sweco työllistää Suomessa 2 800 asiantuntijaa, joista Sähkötoimiala-yksikössä työskentelee noin 120 sähköisen talotekniikan ammattilaista. Swecolla on toimipiste 27 paikkakunnalla Suomessa, joista sähköisen talotekniikan suunnittelijoita löytyy kolmestatoista.

Taloteknisten suunnittelijoiden lisäksi Swecon palveluksessa on Suomessa noin 200 muutakin sähköalan ammattilaista teollisuuden sähköinstrumentoinnin, ratapuolen sähköistyksen sekä tie- ja katuvalaistuksen suunnittelijoina.

Yrityksen pitkällä referenssilistalla on lukuisia suuria, vaativia ja tunnettuja kohteita, kuten Kainuun uusi sairaala, Keskon pääkonttori K-Kampus Helsingin Kalasatamassa, Aalto-yliopiston Töölön kampus ja peliyhtiö Supercellin Helsingin Jätkäsaareen Woodcity -kortteliin valmistunut, ainutlaatuista puurakentamista edustava pääkonttori.

Swecolaisia työllistävät parhaillaan esimerkiksi Hämeenlinnaan nousevan, yli 80 000 neliömetrin Assi-sairaalan ja Helsingin Kruunuhakaan vanhoihin arvorakennuksiin saneerattavan kuuden tähden Maria-hotellin suunnittelu. Hankkeet toteutetaan energiatehokkaasti, parhailla laatukriteereillä ja uusinta teknologiaa hyödyntäen.

– Yrityksemme arvoihin kuuluvat uteliaisuus, vastuullisuus ja sitoutuneisuus, ja ne takaavat vastuullisen ja ammattimaisen suunnittelutoiminnan sekä tasokkaan lopputuloksen. Haluamme tuoda esiin sellaisiakin asioita, joita tilaaja ei välttämättä huomaisi kysyä, Swecon talotekniikan sähkötoimialayksikön johtaja Juha Mäkirinta kertoo.

Sweco-konsernin juuret ovat Ruotsissa. Tukholman pörssissä noteerattavan konsernin viime vuoden liikevaihto oli 2 miljardia euroa, josta Suomen osuus oli 265 miljoonaa. Suomessa Sweco on kasvanut sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Yhtiön talotekninen sähkösuunnitteluosaaminen perustuu suurelta osin AIRIX Talotekniikan, Insinööritoimisto Niemen, Insinööritoimisto Sähkötelen sekä Aveconin yrityskauppoihin. Tuoreimmat vahvistukset joukkoihin saatiin tämän vuoden alussa, kun Sweco osti rakentamisen suunnittelutehtäviin ja projektinjohtopalveluihin erikoistuneen Optiplan Oy:n.

RAKLIn ja STULin tiedote

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!