Tuulivoimaa rakennetaan ennätysvauhtia

Suomen Tuulivoimayhdistys ry:n mukaan Suomessa on rakennettu tuulivoimaloita vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

SM Extra audioartikkelit

Tuulivoimarakentamisessa saavutettiin viime vuonna ennätys eli 141 uutta tuulivoimalaa, mutta kuluvan vuoden kesäkuun loppuun mennessä tuo ennätys jo ylitettiin, sillä viimeisen kuuden kuukauden aikana on valmistunut peräti 154 uutta voimalaa. Tuulivoimarakentaminen painottuu leudompituuliseen kesäkauteen. Vuoden jälkimmäisellä puoliskolla voimaloita odotetaan valmistuvan vielä alkuvuotta enemmän.

Viime vuonna kapasiteettia valmistui kaikkiaan 671 megawattia, kun tänä vuonna luku oli kesäkuussa 784 megawattia. Tuulivoimakapasiteetti on kasvanut tämän vuoden aikana jo 24 prosenttia viime vuoden lopun koko kapasiteetista.

Pohjois-Pohjanmaa on yhä tuulivoimaisin maakunta ja se on kasvattanut johtoaan. Viime vuoden lopussa Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsi 37 prosenttia kumulatiivisesta tuulivoimakapasiteetista ja nyt kesäkuun lopussa maakunnassa sijaitsi jo 40 prosenttia kaikesta Suomeen tähän mennessä asennetusta kapasiteetista.

Tuulivoimayhdistyksen tiedote

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!