Teknologiateollisuus ry investoi yli 13 miljoonaa euroa tekoälyyn

10 miljoonan euron panostuksen tavoitteena on lisätä tekoälyn käyttöönottoa ja kehittämistä suomalaisissa teknologiayrityksessä, vahvistaa soveltavaa tutkimusta sekä houkutella tekoälyosaajia Suomeen.

Lisäksi Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö lahjoittaa 3,2 miljoonaa euroa Aalto-yliopiston uuden tekoälytutkimuksen keskuksen perustamiseen.

Teknologiateollisuuden kymmenellä miljoonalla tuetaan huippuosaajien rekrytointeja yritysten ja yliopistojen yhteisprojekteihin, rahoitetaan yritysten tekoälyhankkeita ja niihin liittyviä ylempien korkeakoulututkintojen lopputöitä sekä perustetaan yritysvetoinen tekoälyverkosto.

– Tekoäly on tällä hetkellä nopeimmin kehittyvä yleiskäyttöinen teknologia, ja sen hyödyntäminen on ratkaisevan tärkeää suomalaisten yritysten kilpailukyvylle. Tekoälyn tarjoamiin mahdollisuuksin on tartuttava nyt, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola painottaa.

Tekoälyn avulla yrityksissä voidaan parantaa tuottavuutta ja kannattavuutta sekä luoda uusia liiketoimintamalleja. Varsinkin laajojen kielimallien kehitys on viime aikoina ollut nopeaa. Teollisuudessa soveltamismahdollisuuksia löytyy myös esimerkiksi koneoppimisessa, uusien materiaalien kehittämisessä, autonomisissa järjestelmissä sekä teollisten prosessien ja ennakoivan huollon kehittämisessä. Investoinnin toivotaan vauhdittavan tekoälyn käyttöönottoa erityisesti pk-yrityksissä.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!