Sähkömaailma-lehti uudistuu tammikuussa

Vuoden 2021 tammikuussa ilmestyy uudistunut Sähkömaailma ja sen liitelehtenä maaliskuusta lähtien Sähkömaailma Extra.

Sähkömaailman päätoimittaja Kai Puustinen kertoo, että uudistustyöhön päädyttiin lehtien lukijatutkimuksissa tulleen palautteen perusteella.

– Palautteesta ilmeni, että lehtien rooleja ja eroja ei ole täysin ymmärretty. Sähkömaailmaan toivottiin myös syvällisempää sisältöä. Lisäksi Sähkömaailman ja Sähköalan lukijaprofiilit olivat lähellä toisiaan, mikä hankaloitti mainostajien valintoja. Siksi lehtien brändit haluttiin yhdistää ja kirkastaa.

Sähköinfon kustantama Sähköala-lehti on ilmestynyt säännöllisesti vuodesta 1958 lähtien. Viimeinen numero siitä ilmestyi joulukuun alussa.

– Viimeisimmän lukijatutkimuksen mukaan 78 prosenttia vastaajista haluaa lukea sähköalan ammattilehteä painettuna ja reilu kolmannes sähköisenä, Puustinen perustelee paperiversioiden säilyttämistä edelleen valikoimissa.

Molemmista lehdistä myös sähköiset versiot

Koko Sähkömaailmaa ei toistaiseksi ole voinut lukea sähköisesti. Ensi vuonna sekä Sähkömaailmasta että Sähkömaailma Extrasta on saatavilla myös digiversiot.

Sähköala.fi-sivut avattiin vuonna 2005. Sivuilla julkaistiin Sähköala-lehden verkkoversiot ja muutamia Sähkömaailman artikkeleita. Vuonna 2021 nämä verkkosivut ja myös Sähköalan LinkedIn-sivu muutetaan Sähkömaailman nimisiksi. Sähkömaailman Facebook-sivu on jo avattu. Jos siellä käy tykkäämässä sivusta, näkee sähköalan tärkeimmät uutiset ja uutiskirjepäivitykset myös omalla Facebook-sivullaan.

Lehden sähköinen uutiskirje lähetetään tammikuusta lähtien kymmenen kertaa vuodessa lehden ilmestymispäivänä.

Sähkömaailma Extra tarjoaa tuhdin lukupaketin

Uudistuva Sähkömaailma saa ensi vuonna tuekseen täyttä ammattitietoa sisältävän Sähkömaailma Extran. Viisi kertaa vuodessa ilmestyvän lukupaketin uudeksi päätoimittajaksi tulee Sähköinfon tekninen johtaja Esa Tiainen. Hän kokoaa yhdessä sähköalan ammattilaisten, Sähköinfon teknisten asiantuntijoiden ja lehden toimituspäällikkö Maria Heinolan avustamana jokaisesta lehdestä useiden kymmenien sivujen laajuisen tuhdin tietopaketin.

– Luvassa on laajempia tietokokonaisuuksia muun muassa sähköautoista, sähköturvallisuudesta ja kiinteistöjen paloturvallisuudesta, Tiainen valottaa, mitä alkuvaiheessa on odotettavissa.

Ensimmäinen Sähkömaailma Extra ilmestyy maaliskuussa. Lehtien paperitilaus sisältää Sähkömaailman, Sähkömaailma Extran ja molempien lehtien sähköiset versiot sekä lehtiarkiston käytön. Kokonaisuuden kestotilaushinta on 99 euroa.

Pelkästään sähköinen versio yhdelle käyttäjälle maksaa vuodessa 75 euroa, enintään neljälle 99 euroa, enintään 10:lle 200 euroa ja enintään 20:lle 350 euroa. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n jäsenet saavat hinnoista 25 % alennuksen. Myös yli kymmenen kappaleen tilauksista saa alennuksen.

 Tilaa uudet lehdet =>

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!