Omakotitaloissa suunnitellaan lämmitysremontteja

Uponorin ja Rakentaja.fi-sivuston kyselyn mukaan jopa joka neljännessä omakotitalossa suunnitellaan lämmitysremontin teettämistä lähiaikoina.

SM Extra audioartikkelit

Omakotitalonsa lämmitysremontin teettämistä lähiaikoina suunnittelevien määrä on noussut selvästi kahden viime vuoden aikana. Remontin teettämisen syynä on entistä selkeämmin halu säästää rahaa ja energiaa.

Kyselyn 586 vastaajasta yli 80 prosenttia asuu yli 20 vuotta vanhassa omakotitalossa. Kaikista vastaajista 40 prosentilla on käytössään talon alkuperäinen lämmitysjärjestelmä. Alle neljännes on uusinut koko lämmitysjärjestelmänsä 20 viime vuoden aikana ja vajaa 40 prosenttia on korjauttanut alkuperäistä järjestelmää osittain.

Ensisijaisesti remontissa halutaan vaihtaa tai korjata lämmönlähde. Tämä oli suunnitelmissa 43 prosentilla vastaajista.

– Valtion myöntämät avustukset ovat varmasti vauhdittaneet suunnitelmia vaihtaa etenkin öljylämmitys energiatehokkaampaan lämmitysmuotoon, Uponorin konseptipäällikkö Terhi Klemetti kertoo.

Klemetti muistuttaa, että esimerkiksi maalämpöjärjestelmä vaatii tehokkaasti toimiakseen myös hyväkuntoisen putkiston ja patteriverkoston.

Kyselyn tulokset (pdf)

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!