NSS julkaisi uuden laitetoimittajahakemiston

Sähkösuunnittelijat NSS ry on avannut verkkosivuillaan sähköalan ammattilaisille suunnatun järjestelmä- ja laitetoimittajahakemiston.

SM Extra audioartikkelit

Hakemistoon on koottu Suomessa toimivien rakennusten sähköistys-, tieto- ja turvajärjestelmätoimittajien yhteystiedot. Laitetoimittajia haetaan hakemistosta sähkönimikkeistön mukaisesti luokiteltujen laitetietojen mukaan.

NSS:n toimitusjohtaja Markku Säkön mukaan hakemisto päätettiin tehdä sähkösuunnittelijoiden työn helpottamiseksi.

– Tällä hetkellä sähkösuunnittelijat hakevat laitetoimittajien tietoja pääasiassa Sähkönumerot.fi-palvelusta. Se on erinomainen yksittäisten tuotteiden hakuun, mutta suunnittelijoille se on liian tuote- ja komponenttilähtöinen, koska suunnittelu lähtee liikkeelle järjestelmistä käsin, Säkö sanoo.

Myöskään netin hakukoneet eivät palvele kunnolla ammattilaisten tarpeita.

– Googlen hakutulokset ovat täynnä linkkejä Clas Ohlsonin ja muiden sivuille, mutta ammattilaisten on todella vaikea löytää tietoja varsinkaan uusista tuotteista, ellei hauissa osaa käyttää täsmälleen oikeita sanoja, Säkö jatkaa.

Hakemisto on vapaasti kaikkien sähköalan ammattilaisten käytettävissä. Hakemiston täydennys- ja kehittämisehdotuksia voi lähettää NSS:n toimistolle.

NSS:n järjestelmä- ja laitetoimittajahakemisto