Marko Utriainen on STULin uusi toimitusjohtaja

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STULin hallitus on kokouksessaan 27.3. nimittänyt liiton uudeksi toimitusjohtajaksi DI Marko Utriaisen, 53. Hän aloittaa tehtävässään 1. elokuuta 2023.

STULin toimitusjohtajana 1.8. aloittava DI Marko Utriainen ja STULin hallituksen puheenjohtaja, LSK Electrics oy:n liiketoimintajajohtaja Jarmo Töyräs. Kuva STUL ry.
DI Marko Utriainen ja STULin hallituksen puheenjohtaja, LSK Electrics oy:n liiketoimintajajohtaja Jarmo Töyräs. Kuva STUL ry.

Marko Utriainen on viimeksi työskennellyt ABB oy:ssä liiketoimintayksikön johtajana. Kaikkiaan hänellä on noin 23 vuoden työura Ensto Busch-Jaeger oy:ssä ja ABB:llä.

Utriainen on tuloshakuinen ihmisjohtaja, joka innostaa ja motivoi joukkojaan uudistumaan ja kasvamaan. Järjestöpuolen toiminta on hänelle myös tuttua, sillä hän on toiminut Seskon hallituksessa vuodesta 2018 lähtien ja on nyt Seskon hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi Utriainen on SIL-säätiön hallituksen jäsen ja hän on ollut myös SFS:n hallituksessa vuosina 2019 – 2022.

– On hienoa, että saimme Markon STULin toimitusjohtajaksi. Hän tuntee sähköalan ja alan toimijat hyvin niin toimittaja- kuin urakoitsijakentässäkin. Uskon, että Markon johdolla saamme vietyä ja kehitettyä STULin toimintaa entistäkin parempaan suuntaan, STULin hallituksen puheenjohtaja Jarmo Töyräs toteaa.

– Sähköistyminen mahdollistaa kestävän tulevaisuuden. STULin toimitusjohtajan roolissa pääsen ”paraatipaikalta” seuraamaan ja osallistumaan tähän kehitykseen. Ja ennen kaikkea, pääsen osaltani vahvistamaan jäsenistömme roolia tässä työssä, Marko Utriainen sanoo.

Liiton nykyinen toimitusjohtaja Kai Puustinen siirtyy kesällä Pipelife Finlandin toimitusjohtajaksi.

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!