Granlund laajenee yrityskaupoilla Paimiossa, Lahdessa ja Mikkelissä

Kiinteistö- ja rakennusalan konserni Granlund laajentaa toimintaansa usealla yrityskaupalla.

Granlund oy hankkii talotekniikan rakennuttamiseen ja valvontaan sekä määrä- ja kustannuslaskentaan erikoistuneen paimiolaisen, 14 henkilöä työllistävän, VA Optimate oy:n osakekannan. Granlund Mikkeli oy ostaa paikallisen LVI-suunnitteluun viiden asiantuntijan voimin keskittyvän Insinööritoimisto HTTC oy:n ja Granlund Lahti oy ostaa neljän työntekijän WE-sähkö oy:n.

– Meillä on tavoitteena kasvaa sekä hyvin kohdennetuilla yritysostoilla että orgaanisesti. Näiden yrityskauppojen myötä Granlund-konserni vahvistaa paikallista talotekniikan palvelutarjontaansa Mikkelin, Lahden ja Turun seudulla, konsernin toimitusjohtaja Pekka Metsi kertoo.

Granlund työllistää tällä hetkellä reilut 1 000 kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijaa. Vuoteen 2025 mennessä konsernilla on tavoitteena tuplata nykyinen 103 miljoonan euron liikevaihto.

Granlund-konserni muodostuu Helsingissä sijaitsevan emoyhtiö Granlund oy:n lisäksi 13 tytäryhtiöstä ympäri Suomen. Nyt yrityskaupoilla ovat emoyhtiön lisäksi siis Granlund Mikkeli oy, jonka toimitusjohtaja on Olli Tirkkonen ja Granlund Lahti oy, jonka toimitusjohtaja on Pertti Ihalainen.