Finnsec-messut ja Audiovisual Expo järjestetään 11. – 12.10.

Tapahtumat järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä peräti neljän vuoden tauon jälkeen.

Edelliskerralla vuonna 2019 Finnsec- ja Audiovisual Expo -tapahtumissa vieraili 11 600 henkilöä. Kuva vuoden 2017 Audiovisual-messuilta.

Finnsec-messut ja Audiovisual Expo pidettiin viimeksi vuonna 2019. Perinteisesti kahden vuoden välein pidettävät tapahtumat yritettiin järjestää sekä vuoden 2021 syksyllä että alkuvuodesta 2022, mutta koronapandemia sotki suunnitelmat niin pahasti molemmilla kerroilla, että lopulta tapahtumat päätettiin palauttaa vanhalle paikalleen Messukeskuksen kalenterissa.

Turvallisuusteknologiaan keskittyvä Finnsec järjestetään nyt 14. kerran. Tapahtuman teemoina ovat tulevaisuuden turvallisuuden rakentaminen, varautuminen ja riskienhallinta, digitalisaation tarjoamat kasvunäkymät ja alan työvoimatarpeen kehitysnäkymät. Tapahtuman tietoiskuissa käsitellään esimerkiksi turvallisuusalan täydennyskouluttautumismahdollisuuksia, kiinteistöjen turvallisuusratkaisuja ja digimurroksen turvajärjestelmille asettamia vaatimuksia. Messukeskus järjestää tapahtuman Finnsecurity ry:n toimeksiannosta.

Audiovisual Expo on koko audiovisuaalisen alan yhteinen tapahtuma. Esitystekniikan kehitys on jatkunut vauhdikkaana viime vuosina, joten messuilla on odotettavissa runsaasti entistä näyttävämpiä ratkaisuja niin valo- kuin videopuolellakin.

Tapahtuman tietoiskuissa käsitellään esimerkiksi tapahtumatuotannon suunnittelutyökaluja, ravintolaympäristöjen akustiikkaa ja äänentoistoa sekä äänievakuointiratkaisuja. Messukeskus järjestää tapahtuman Avita – Audiovisuaalinen toimiala ry:n toimeksiannosta.

Audiovisualin ja Finnsecin lisäksi Messukeskuksessa järjestetään samanaikaisesti myös pelastusalan ammattilaisille suunnatut Turvallisuus-messut ja Isännöintiliiton ja Kiinteistöliiton Kiinteistö 2023 -tapahtuma.

Messut ovat avoinna yhdeksästä neljään sekä keskiviikkona 11.10. että torstaina 12.10. Ensimmäisen messupäivän päätteeksi tiloissa järjestetään Afterwork-verkostoitumistapahtuma alan ammattilaisille. Tapahtumat ovat veloituksettomia ennakkoon rekisteröityneille kävijöille. Yhdellä rekisteröitymisellä pääsee kaikkiin tapahtumiin.

Mikko Arvinen, teksti ja kuva

Finnsec-messujen sivut
Audiovisual Expon sivut

Verkkokursseja voi suorittaa koska tahansa!