Amplit tarjoaa sertifioitua talotekniikkaa

”TT-sertifikaatilla saadaan varmistettua toiminnan laatua ja osoitettua asiakkaille, että meillä on laatujärjestelmä”, Amplit oy:n projektijohtaja Mika Lindén kertoo. Kuva Jenika Timonen.
”TT-sertifikaatilla saadaan varmistettua toiminnan laatua ja osoitettua asiakkaille, että meillä on laatujärjestelmä”, Amplit oy:n projektijohtaja Mika Lindén kertoo. Kuva Jenika Timonen.

Henkilö- ja yritysarviointi Seti oy myönsi Amplit oy:lle TT- eli Talotekniikkasertifikaatin.

Talotekniikkasertifikaatti voidaan myöntää kokonaisuutena talotekniikkayritykselle tai erillisinä osa-alueina sähkö-, LVI-, turva- ja automaatiourakoitsijoille. Helsinkiläinen talotekniikkayritys Amplit oy on järjestyksessään kahdeksas yritys, jolle Talotekniikkasertifikaatti on myönnetty. Yhtiö tekee noin 35 miljoonan euron liikevaihtoa ja työllistää noin 220 henkeä.

Yrityksen projektijohtaja Mika Lindén kertoo, että heidän oli ensin tarkoitus hakea vain SU-sertifikaattia, joka kattaisi sähköurakoinnin myynnin ja tarjouslaskennan sekä huollon ja kunnossapidon. Sitä varten yrityksessä oli vuodesta 2016 lähtien alettu laatia toiminnanohjauskäsikirjaa, josta ensimmäinen versio saatiin erilaisten viivästysten jälkeen valmiiksi vuonna 2018.

Kun Seti saman vuoden alussa julkaisi SU-sertifikaattia laajemman Talotekniikkasertifikaatin, yritys päätti hakea sitä suoraan eikä SU-sertifikaattia enää tarvittu.

– TT-sertifikaatilla saadaan varmistettua toiminnan laatua ja osoitettua asiakkaille, että meillä on laatujärjestelmä. Asiakkaita kiinnostaa myös se, onko yritys sertifioinut järjestelmänsä, Lindén perustelee.

Valmis pohja helpotti työtä

Talotekniikkasertifikaatin edellytyksenä yritykselle on laadittava toiminnanohjauskäsikirja, joka kuvaa ja ohjaa yrityksen toimintaa.

– Kaikki muut sertifikaatin vaatimukset meillä oli jo etukäteen täytettynä. Huolto- ja kunnossapitopuolen prosessit piti vielä lisätä käsikirjaan, Lindén muistelee.

Hän kertoo, että yritys hyödynsi Setin toiminnanohjauskäsikirjan mallipohjaa, jossa on valmis runko käsikirjan laatimiseen. Vuoden 2019 lopulla alkoi jo olla valmista, mutta seuraavan vuoden koronapandemia toi taas viivästyksen koko projektille. Lindén kirjoitti toiminnanohjauskäsikirjaan sähköosuuden, huolto- ja kunnossapito-osasto oman osuutensa ja myyntipuoli insinöörityön pohjalta omansa. Lisäksi siihen kirjoitettiin vielä LVI-puolen osuus.

– Kokosin ne sitten yhteen ja viestintä hoiti stilisoinnin käsikirjan näköiseksi. Siitä tuli yhteensä 77 sivun pituinen.
Tämän vuoden keväällä käsikirja käytiin läpi yrityksen henkilökunnan kanssa ja Setin päivän kestävä auditointi oli kesäkuussa. Setille jätettiin käsikirjasta vielä korjattu versio, joka sitten hyväksyttiin lopullisesti elokuussa.

TT-sertifikaatti kattaa yrityksen LVI- ja sähköurakoinnin myynti-, asennus-, laskutyö-, ylläpito- ja kunnossapitoprosessit.
– Projekti kesti kaikkiaan viisi vuotta ja 10 kuukautta, Lindén summaa.

Tupla-auditointi samaan aikaan

Setin pääarvioija Veli-Matti Poikonen kertoo, että myös heidän kannaltaan kyseessä oli pitkähkö projekti, johon koronapandemia aiheutti viivettä.

– Auditoitavana oli aiempaa isompi yritys, jolta arvioitiin sekä sähkö- että LVI-puoli, mikä vaati kahden teknisen arvioijan työpanoksen, Poikonen selvittää.

Työmaakäynti tehtiin Järvenpäässä olevaan kohteeseen, jossa oli nähtävissä molemmat toimialueet. Erikoista oli se, että samassa yhteydessä Suomen kansallinen akkreditointielin FINAS vastaavasti arvioi työmaalla Setin toimintaa. FINAS vierailee akkreditoinneissaan kerran vuodessa Setin toimistossa ja työmailla tarpeen mukaan.

– Kaiken kaikkiaan yhteistyö sujui Amplitin kanssa hyvin ja prosessi käytiin läpi järjestelmällisesti, Poikonen kehuu.

Osoitteessa Setipro.seti.fi on julkinen rekisteri, josta näkyvät kaikki Setin yrityksille myöntämät pätevyydet ja sertifikaatit.

Ari Uusitalo, teksti

Toimistojen uudet, energiaa säästävät valaistusratkaisut Airamilta